Fórum

Toto je obecné fórum, kam můžete přispívat podle libosti vše týkající se historie či dějepisu.
Upozornění: Příspěvky obsahující neslušné či nevhodné výrazy budou bez upozornění mazány.
Pro připomínky týkající se obsahu můžete využít také zaslání zprávy přímo autorovi.

Váš příspěvek do diskusního fóra:







 Dnes přidáno: 0 příspěvků (zobr. 30)
 
Načteno 28.03.24 17:14
26.11.16 14:14
Marek1964 [marek.loseznam.cz]
Dnešní hodnocení císaře Františka Josefa  
» reagovat
Zajímalo by mě, jak se dnes v Čechách obecně, takže mezi obyvatelstvem, a odborně, mezi historiky a učitele dějepisu hodnotí císař František Josef. V jednom německé fóru tvrdil jeden Rakušan, že v Čechách došlo k razantnímu obratu jeho hodnocení, což mě udivuje. Hovoří o dokumentaci v České televizi minulou sobotu, ale tu nemohu najít. Píše, že se dnes hodnotí hlavně jako reformista, že byl přísně konstituční a že se snažil o národnostní vyrovnání, Ganz anders hingegen die Rezeption Franz Josephs in Tschechien. Hier gibt es einen völligen Wandel in der Betrachtung dieser Epoche. In einer fast zwei-stündigen Doku samt Historikerdiskussion letzten Samstag im Tschechischen Fernsehen wurde vor allem der Reformer Franz Joseph gewürdigt, sein streng konstitutioneller Regierungsstil, seine Versuche des nationalen Ausgleichs und die wirtschaftliche und kulturelle Blüte seiner Zeit.
15.12.16 08:31
Václav Němec
Dnešní hodnocení císaře Františka Josefa  
» reagovat
Našel jsem na webu České televize - pořad Historie.cz - https://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/216452801400032/
25.06.22 16:14
Stanislav Selič [stanislav.selictiscali.cz]
Dnešní hodnocení císaře Františka Josefa  
» reagovat
To jen Češi přestali tvrdě papouškovat české nacionalistické lháře (oni byli ovšem zhusta Němci) 19. století, klasika Jirásek a Palacký. Palacký se ani netajil naprosto veřejně v novinách tím, jak fixluje české dějiny. Takže místo tyrana a zpátečníka je takový všelijaký panovník, to je celé.
© 1997 - 2024, Václav Němec
Všechna práva vyhrazena
Design: StudioSCHNEIDER & Jakub Oubrecht
Exit mobile version